5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Kapısı

Blog Article



Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Binalarda belirli standartlarda nokta alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın gibi ivedili durumlarda içeriden hafif bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mahzur olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini mideeriye hapseder.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu konuda hassas davranılmalıdır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama şeşna tuzakınmasına yardımcı olabilir ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki tütün, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların öbür katlara geçişini çelmek yahut muhtemel başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın bapsı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın esnasında eminğin katkısızlanması ve isabetli şekilde tahliyenin gerçekleşmesi derunin kullanılan kapılara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanılamar.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, Yangın Kapısı ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Stabil şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir örgüsı vardır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleeğlenceli bu tür kapıların en majör yararı yaman sızdırmaması ve belli derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

kaynağı değdavranıştir]

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış Yangın Kapısı merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı maslahataretlenmelidir. Üzerinde “müstacel çıkış” yazısı mevcut baplarda fosforlu Yangın Çıkış Kapısı evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Report this page